BRA Day Polska 2018: PO PROSTU DZIĘKUJEMY!

46450976_506178023183399_6141438539016962048_n

Zdjęcie: Bradejki 2018 pozdrawiają!

BRA Day Polska nie byłoby tym, czym jest, gdyby nie dziesiątki Przyjaciół BRA Day, którzy wkładają wiele miesięcy ciężkiej pracy i ogromne serce w przygotowanie tego wydarzenia.

BRA Day Polska nie byłoby tym, czym jest, gdyby nie Darczyńcy, którzy swoimi darowiznami umożliwiają realizację celów Fundacji Pełną Piersią na Rzecz Rozwoju Rekonstrukcji Piersi.

Drodzy Przyjaciele BRA Day, Drodzy Darczyńcy Fundacji – dziękujemy Wam “oczami” uczestniczek BRA Day, dla których – właśnie dzięki Wam – to tak wyjątkowy dzień w ich życiu.

Nasz List do Was…
Ten list , podziękowania, kierujemy do Ciebie lub do Twojej firmy. Chcemy po prostu napisać, że dzięki Tobie, dzięki Wam, podczas całej imprezy BRA Day czujemy się bardzo wyjątkowe, piękne, radosne i pełne uśmiechu. Jest to bardzo szczera i świadoma radość, ponieważ życie nas nie rozpieszczało w ostatnim czasie. Diagnoza raka, leczenie, stres, ból, blizny, złe samopoczucie po chemioterapii, to nasza ciężka droga, którą musiałyśmy przejść lub obecnie przechodzimy. Dzięki Wam, ten trudny czas zapominamy i cieszymy się pełnią życia, czując się jak księżniczki. W końcu możemy żyć „pełną piersią”.
Dziękujemy Wam, cytując wypowiedzi naszych Bradejek (takie, które płyną z serca):

A tak o samych przygotowaniach i gali mówi Marika, która po raz drugi musi zmagać się z chorobą….,”wygląd całego pokazu, sztab ludzi, wywoływał na mym ciele ciarki. Tego dnia byłam bardzo podekscytowana, nie myślałam o zmęczeniu, tylko o tym by pokazać szczyt mojej wysokiej formy i siłę i to, że choroba mnie nie zmieniała, a może zmieniła? Tak rozkwitłam, na nowo… stałam się pewniejsza, nie ma rzeczy niemożliwych…”

Ania, która bierze udział od pierwszej edycji, mówi krótko… ”miłość, przyjaźń, odwaga, energia i chęć spotkania wszystkich wspaniałych kobiet…”. Jola, która też jest z nami długo :..” dla mnie to impreza charytatywna i zbiórka kasy z licytacji. To też moje osobiste święto, tylko moje, choć może trochę takie gwiazdorzenie..”.

Dla Małgosi zaś, BRA Day kojarzy się z …”uczuciem nie do opisania. To świadomość ,że mimo choroby, każda z nas dostaje kopniaka pełnego energii do stąpania twardo na ziemi. Dzięki BRA Day uświadamiasz sobie, że chociaż spotkało Cię coś złego, to dostajesz nagrodę…” i jeszcze mówi..” I w strasznych, i złych rzeczach można znaleźć światełko nadziei na lepsze jutro…”.
Teresa . ..” to możliwość poznania historii innych dziewczyn, spełnienie marzeń, dużo pozytywnej energii…” Iwonka twierdzi,że …”jest to dla niej fantastyczna przygoda, odskocznia od dnia codziennego i chyli czoła w stosunku do lekarzy…” .
Bardzo ciepło o gali wypowiada się Beata…”kiedy dwa lata temu siedziałam na widowni, pierwsza myśl jaka nasunęła mi się wtedy, to poznać te wszystkie waleczne, przepełnione energią kobiety. Rok później już byłam na scenie i nawiązałam mnóstwo przyjaźni. BRA Day dał mi mnóstwo pozytywnej energii, napędu, siły i przyjaźni, którą bardzo sobie cenię. Dziękuję osobom zaangażowanym w tę imprezę“.

Wiola i podobnie Magda twierdzą, że takie „gwiazdorzenie” jest im potrzebne, aby móc znów uwierzyć w siebie. Daje możliwość spotkania się oraz siłę i moc. Ewa, BRA Day kojarzy z kolejnymi odliczanymi rocznicami walki z rakiem…”z każdym rokiem nabieram pewności, siły i dumy, że dałam radę i chcę pokazać, że warto walczyć. Ten dzień to nasz Okrzyk Radości..” Leokadia uważa, że..”zadowolone Pacjentki, są przykładem dobrze stosowanego leczenia, a więc satysfakcji z wykonywanej pracy”.

Te wszystkie zacytowane wypowiedzi naszych Bradejek=Wojowniczek napawają wszystkie stające do walki Kobiety niesamowitym optymizmem i zaufaniem, że i im również się uda.
A to wszystko nie wydarzyłoby się, gdyby nie Wy Drodzy Przyjaciele BRA Day, Drodzy Darczyńcy – dlatego z całego serca i “pełną piersią” krzyczymy do Was: D Z I Ę K U J Ę M Y!

46489543_2026352640764461_7059321755101298688_nZdjęcie: Bradejki i ich przygoda z Teatrem Powszechnym w Łodzi

46494543_1496882327115995_6300680511715016704_nZdjęcie: Bradejki na czerwonym dywanie BRA DAY Polska 2018

ORGANIZATORZY BRA DAY 2018: ASP, SZPITAL”KOPERNIK”, MIASTO ŁÓDŹ

PARTNERZY INSTYTUCJONALNI: FUNDACJA PEŁNĄ PIERSIĄ NA RZECZ ROZWOJU REKONSTRUKCJI PIERSI, INSTYTUT ADAMA MICKIEWICZA, TEATR POWSZECHNY W ŁODZI.

PARTNERZY

1. APLA
  2. BRASTER
  3. CAFFE PRZY ULICY