BRA Day 2

BRA DAY Polska 2015

Obchody BRA DAY [od Breast Reconstruction Awareness Day czyli Dzień Informacji o Rekonstrukcjach Piersi] zawitały do Polski już po raz drugi.

23 października 2015 roku, organizatorzy BRA DAY Polska zaprosili Panie do łódzkiego Kopernika na bezpłatne badania (mammografia, cytologia, USG, badania ginekologiczne), bezpłatne konsultacje ze specjalistami ze szpitala i bezpłatne warsztaty dotyczące zasad zdrowego trybu życia. Tego dnia miało miejsce również uroczyste otwarcie zmodernizowanej części Wojewódzkiej Przychodni Onkologicznej wraz z Pracownią Mammografii. Oto relacja z tej części BRA Day, którą przygotowało TVP Łódź.

Druga części obchodów BRA DAY Polska 2015 odbyła się wieczorem na łódzkiej ASP, gdzie zorganizowano galę „BRA-vissime”. Jej bohaterkami były Panie, które przeszły zabieg mastektomii i rekonstrukcji. Powiadają, ze obraz wyraża więcej niż 1000 słów, więc zamiast Wam opowiadać o tym co się działo na naszej gali – zapraszamy do obejrzenia:

Dziękujemy wszystkim, którzy pomogli nam w zorganizowaniu tych niezapomnianych obchodów! Do zobaczenia na BRA DAY Polska 2016!

Bra Day 2 Patroni i Sponsorzy